Myanmar IT Resource Forum
Myanmar IT Resource Forum

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

K0ht3t


Moderator



Moderator
ဘေလာဂ့္ နဲ႕ပတ္သတ္ျပီးေတာ့ ကုိယ့္ရဲ႕ ဘေလာဂ့္ မွာ ထည့္ ခ်င္တယ္ ဆုိရင္ ထည့္လုိ႕ ရေအာင္ပါ .. ဖုိရမ္ထဲမွာက ဘေလာဂ့္ နဲ႕ ပတ္သတ္ျပီးေတာ့ သိပ္ျပီးေတာ့ ေဆြးေႏြးထားတာကုိ မေတြ ႕ ရေတာ့ စိတ္ေတာင္ ၀င္စားပါ့မလား မသိဘူး .. [You must be registered and logged in to see this image.] အခု ေတာ့ ကြ်န္ေတာ္ ေရးလုိက္ပီ ...

ကုိယ့္ ရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္ ကုိယ္ကူးေစခ်င္တဲ့ စာေတြ ကုိ သူမ်ားေတြ ကို ကူး
ေစခ်င္တာတုိ႕ ဘာတုိ႕ အတြက္ အဆင္ေျပေအာင္ေပါ့ ... ပု့ံမွန္ကူးမယ္ဆုိရင္
ကုိယ္ကူးမယ့္ စာကုိ select လုပ္ျပီးရင္ R-click ေထာက္ ျပီးရင္ copy ေပး
ရတာေပါ့ .. ဒါကေတာ့ ကုိယ္ ကူးေစခ်င္တဲ့ စာကေလးကုိ box ကေလး
ထဲမွာထည့္ျပီးေတာ့ ခလုပ္ ကေလးကုိ ႏွိပ္ရုံနဲ႕ စာေတြ အကုန္လုံးကုိ ကူး
ျပီးသားေပါ့ ... ဖုိရမ္ေတြ ဘာေတြ မွာလည္း အဲလုိ နည္းကေလးေတြ ရွိပါတယ္ ..
လုပ္ခ်င္တယ္ ဆုိရင္ စမ္းၾကည့္တာေပါ့ ... ပုံစံ ကေတာ့ ကြ်န္ေတာ္ အခု ကုဒ္
ကေလးေတြ ထည့္ထားတဲ့ ပုံစံ ပါ...အားလုံးကူးမယ္ ဆုိတဲ့ ခလုပ္ကေလး ကုိ
ႏွိပ္လုိက္ရုံ နဲ႕ စာေတြ အကုန္လုံးကုိ select လုပ္တာပါ ...
လုပ္မယ္ဆုိရင္ေတာ့

ပထမဆုံး အဲဒီ့ ကုဒ္ကေလးေတြ ကုိ ကူးလုိက္ ပါ ..
ျပီးရင္ Select allဆုိတဲ့ ေနရာကေလး က ေတာ့ စာေတြ ကုိကူး မယ္ ဆုိရင္ႏွိပ္ရမယ့္ ခလုပ္ကေလးပါ ...
အဲဒီ့ ေနရာကေလးမွာ ကုိယ့္ စိတ္ၾကဳိက္ ေရးလုိ႕ ရပါတယ္ ...
ျပီးေတာ့ စာကုိ ေတာ့ Type your text ဆုိတဲ့ ေနရာကေလးမွာ ေရးလုိက္ ပါ ... ျပီးရင္ ေတာ့ ရပါျပီ .

ကုဒ္က ေတာ့ ဒီေအာက္မွာပါ ...
Code:

Type Your Text




အဆင္မေျပတာေတြ မ်ားရွိရင္လည္း ေျပာခဲ႕ ပါဦးခင္ဗ်ာ ... ေနာက္ထပ္ ဘေလာဂ့္ ပုိင္း ဆုိင္ရာနဲ႕ ပတ္သတ္ျပီးေတာ့ လည္း ေဆြးေႏြး ၾကပါဦးခင္ဗ်ာ .. [You must be registered and logged in to see this image.]




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


ET


Moderator



Moderator
မိမိ ဘေလာ႔ပို႔စ္မ်ားကိုကူယူျခင္းမွ ကါကြယ္ရန္


ခံစားခ်က္ အေၾကာင္းရာ ေရးတာျဖစ္ျဖစ္ ။ အသည္းကြဲလို႔ ေရးတာျဖစ္ျဖစ္ေပါ႔ဗ်ာ ။ဒါမွမဟုတ္ ဘေလာ႔
၀ထၳဳအေၾကာင္းထိုင္ေရးတဲ႔သူေတြက သူတို႔ ဘေလာ႔ ေပါမွာရွိတဲ႔ စာသားေတြကို ကူးယူတာ မၾကိဳက္ၾက
ဘူးဗ် ။
အဟီး........ သူမ်ားအေၾကာင္းေျပာတာေတာ႔ မဟုတ္ပါဘူးဗ်ာ။ က်ေနာ္ေျပာခ်င္တာက သူတို႔ကိုအား
က်ျပီး ကိုယ္႔ ဘေလာ႔မွာရွိတဲ႔ blog posts ေတြကို သူမ်ားေကၚပီမကူးႏိုင္ေအာင္ လုပ္ထားႏိုင္တဲ႔ နည္းေလး
ကို ေဖာ္ေပးမလို႔ပါ ..
စိတ္၀င္စားတယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ....

1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click
3) Edit HTML ကို click
4)ထိုမွတဆင္႔ HTML ကုဒ္ေတြထဲမွ ဆိုေသာစာသားေလးကို လိုက္ရွာပါ..
ဆိုေသာစာသားေလးကို ေတြ႔လွ်င္ ။ အဲ႔ဒီစာသားရဲ ႔အေပၚမွာ ေအာက္မွ ေဖာ္ျပထားေသာcode ေလးကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ် ။


<!-- Disable Copy and Paste-->
<script language='JavaScript1.2'>
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script>

ျပီးရင္ေတာ႔ save template ေပါ႔ဗ်ာ.. ဒါပါပဲ
အဲ႔ဒီနည္းကေတာ႔ ရွိသမွ် ပို႔စ္ေတြကို disable လုပ္ထားတဲ႔ သေဘာမ်ိဳးပါပဲ ။


Credit
Code:
http://www.ayadaw.com
က်ေန္ာရဲ႕ ဘေလာ့ဆိုင္ရာအျပင္အဆင္မ်ားကိုလည္း ကိုအရာေတ္ာေျမဆီမွ ေလ့လာရင္းနဲ႕ သင့္ခဲ့ရပါတယ္

နည္းပညာျပန္႕ပြားေရးအတြ႕က္ ျပန္လည္ျဖန္႕ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
ဘေလာ႔ ရဲ ႔ Address ေရွ ႔မွာ အိုက္ကြန္ပံုေလးထည္႔မယ္

မိမိဘေလာ႔ adderss ရဲ ႔ ေရွ႔မွာ icon ပံုေလးထည္႔ ခ်င္တယ္ဆိုရင္..........

1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click
3) Edit HTML ကို click
4)ထိုမွတဆင္႔ HTML ကုဒ္ေတြထဲမွ ဆိုေသာစာသားေလးကို လိုက္ရွာပါ..
ဆိုေသာစာသားေလးကို ေတြ႔လွ်င္ ။ အဲ႔ဒီစာသားရဲ ႔အေပၚမွာ
ေအာက္မွ ေဖာ္ျပထားေသာcode ေလးကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ် ။


rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>


ထည္႔ျပီးရင္ေတာ႔ ထံုစံအတိုင္း save templat ေပါ႔ဗ်ာ... ( ဒါပါပဲ )

Icone ပံုေလးေတြမၾကိဳက္ေသးဘူးဆိုရင္
[You must be registered and logged in to see this link.]
ဆုိေသာေနရာမွာ ၾကိဳက္ႏွစ္သာရာပံုကို upload တင္ျပီး .. ရလာတဲ႔ တိုက္ရိုက္ URL ကို အစားသြင္းေပးလိုက္ပါ။
အားလံုးကို အဆင္ေျပပါေစလို႔ ဆုေတာင္းရင္း.....

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
link effect ေလးထည္႔ၾကမယ္ဗ်ာ


နည္းပညာေလးကေတာ႔ ပံုမွန္းအတိုင္းပါပဲ ...
1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click
3) Edit HTML ကို click
4)ထိုမွတဆင္႔ HTML ကုဒ္ေတြထဲမွ ]]></b:skin>ဆိုေသာစာသားေလးကို လိုက္ရွာပါ..
]]></b:skin> ဆိုေသာစာသားေလးကို ေတြ႔လွ်င္ ။ အဲ႔ဒီစာသားရဲ ႔အေပၚမွာ
ေအာက္မွ ေဖာ္ျပထားေသာcode ေလးကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ် ။


a:hover {
color:#CC0000;
text-decoration:none;
background:transparent url(
[You must be registered and logged in to see this link.]);
}


အဲ႔ဒီ code ေလးထည္႔ျပီးသြားရင္ေတာ႔ Save Template ကိုႏွိပ္လိုက္ရံုပါပဲဗ်ာ။
အဲ႔ဒါဆို အိုေကသြားျပီ ။

အဲ႔ဒီ code ေလးကေတာ႔ လိပ္ျပာပံုေလးေတြျဖစ္တဲ႔link effect ပံုစံမ်ိဳးပါ။
အကယ္၍ မ်ား သူငယ္ခ်င္းတို႔ အေနနဲ႔လိပ္ျပာပံုစံလုပ္ထားတဲ႔
link effect ပံုစံေလးကို မၾကိဳက္ေသးဘူးဆိုရင္
[You must be registered and logged in to see this link.]

ဆိုေသာ ေနရာမွာ
{မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာပံုရဲ ႔ URL} ကိုထည္႔ သြင္းႏိုင္ပါတယ္ခင္ဗ်။
အဆင္ေျပၾကပါေစဗ်ာ........

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
မိမိ ဘေလာ႔မွာ စႏိုးေလးေတြ က်ဆင္းေနေအာင္

မိမိရဲ႔ဘေလာ႔အတြင္းမွာ စႏိုးေလးေတြ က်ေနေအာင္ ထည္႔ခ်င္တယ္ဆိုရင္.....

ပံုမွန္အတုိင္း

1)# Blog ကို sign in
2)# Layout ကို click
3)# Page elements က Add A Gadget ကို click
4)# HTML/Javascript ကိုေရြးျပီး ေအာက္မွာရွိတဲ႔ code ေတြကိုထည္႔ေပးလိုက္ခင္ဗ် ။


<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript">


/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at [You must be registered and logged in to see this link.]

* Script featured & available at Dynamic Drive at [You must be registered and logged in to see this link.]

* Please keep this notice intact

***********************************************/



</script>

..(အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ...)

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
mouse ေနာက္လိုက္တဲ႔ horizontal sprite

mouse ေနာက္လိုက္တဲ႔ ့ horizontal sprite ေလးကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ ...

ထံုစံအတိုင္း
# Blog ကို sign in
# Layout ကို click
# Page elements က Add A Gadget ကို click
# HTML/Javascript ကိုေရြးျပီး ေအာက္မွာရွိတဲ႔ code ေတြကိုထည္႔ေပးလိုက္ခင္ဗ် ။


<script language="javascript">


// ENTER TEXT BELOW. CAN *NOT* INCLUDE NORMAL HTML CODE.
var text='Welcome from my love home';

var delay=40; // SPEED OF TRAIL
var Xoff=0; // PIXEL COUNT FROM THE LEFT OF THE CURSOR (- VALUES GO TO LEFT)
var Yoff=-30; // PIXEL COUNT FROM THE TOP OF THE CURSOR (- VALUES GO UP)
var txtw=14; // AMOUNT OF PIXEL SPACE EACH CHARACTER OCCUPIES
var beghtml='<font color="#cc3333"><b>'; // OPTIONAL HTML CODE THAT EFFECTS WHOLE TEXT STRING SUCH AS FONT COLOR, SIZE, ETC.
var endhtml='</b></font>'; // END HTML CODE. MOSTLY USED IF ABOVE SETTING IS USED.

//********** NO NEED TO EDIT BELOW HERE **********\\

ns4 = (navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 && document.layers)? true : false;
ie4 = (document.all && !document.getElementById)? true : false;
ie5 = (document.all && document.getElementById)? true : false;
ns6 = (document.getElementById && navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 )? true: false;
var txtA=new Array();
text=text.split('');
var x1=0;
var y1=-1000;
var t='';

for(i=1;i<=text.length;i++){
t+=(ns4)?
'<layer left="0" top="-100" width="'+txtw+'" name="txt'+i+'"
height="1">' : '<div id="txt'+i+'" style="position:absolute;
top:-100px; left:0px; height:1px; width:'+txtw+';
visibility:visible;">';

t+=beghtml+text[i-1]+endhtml;
t+=(ns4)? '</layer>' : '</div>';
}
document.write(t);

function moveid(id,x,y){
if(ns4)id.moveTo(x,y);
else{
id.style.left=x+'px';
id.style.top=y+'px';
}}

function animate(evt){
x1=Xoff+((ie4||ie5)?event.clientX+document.body.scrollLeft:evt.pageX);
y1=Yoff+((ie4||ie5)?event.clientY+document.body.scrollTop:evt.pageY);
}

function getidleft(id){
if(ns4)return id.left;
else return parseInt(id.style.left);
}

function getidtop(id){
if(ns4)return id.top;
else return parseInt(id.style.top);
}

function getwindowwidth(){
if(ie4||ie5)return document.body.clientWidth+document.body.scrollLeft;
else return window.innerWidth+pageXOffset;
}

function movetxts(){
for(i=text.length;i>1;i=i-1){
if(getidleft(txtA[i-1])+txtw*2>=getwindowwidth()){
moveid(txtA[i-1],0,-1000);
moveid(txtA[i],0,-1000);
}else moveid(txtA[i], getidleft(txtA[i-1])+txtw, getidtop(txtA[i-1]));
}
moveid(txtA[1],x1,y1);
}

window.onload=function(){
for(i=1;i<=text.length;i++)txtA[i]=(ns4)?document.layers['txt'+i]:(ie4)?document.all['txt'+i]:document.getElementById('txt'+i);
if(ns4)document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);
document.onmousemove=animate;
setInterval('movetxts()',delay);
}
</script>






{Welcome from my love home} ဆိုေသာ ေနရာမွာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ေျပာင္းလဲႏိုင္ျပီး ။
စာသားအေရာင္ေျပာင္းလဲလိုပါကfont color="#cc3333"ဆိုေသာ ေနရာ၌ ေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္
ခင္ဗ်။ အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ ..

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
စုစုေပါင္း posts ႏွင္႔ comments အေရတြက္ မိမိဘေလာ႔မွာေဖာ္ျပျခင္လွ်င္

မိမိဘေလာ႔မွာ စုစုေပါင္း posts အေရတြက္နဲ႔ comments အေရတြက္ကို ေဖာ္ျပခ်င္သူမ်ားခင္ဗ်ာ .....
ဒီ
sprite ကို မူရင္းေရးသားသူက ဘယ္သူမွန္းေတာ႔မသိဘူး ။
ဘေလာ႔ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ဒီ sprite ေလးကို အသံုးျပဳထားတာေတြ႔ရေပမယ္႔
လုပ္ပံုလုပ္နည္းကိုေတာ႔ ေဖာ္ျပမထားဘူးဗ် ။ အဲ႔ဒါေၾကာင္႔
က်ေနာ္ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်.. လုပ္နည္းေလးကေတာ႔ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ...

ထံုးစံအတိုင္းေပါ႔ဗ်ာ ...

1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click

3) Page elements က Add A Gadget ကို click
4) HTML/Javascript ကိုေရြးျပီး ေအာက္က ေပးထားတဲ႔ ကုတ္ေလးကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ်ာ...



<script style="text/javascript">

function numberOfPosts(json) {
document.write('စုစုေပါင္း Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}

function numberOfComments(json) {
document.write('စုစုေပါင္း Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}

</script>

<ul><li><script src="[You must be registered and logged in to see this link.]/feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=numberOfPosts"></script></li>

<li><script src="
[You must be registered and logged in to see this link.]/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=numberOfComments"></script></li></ul>
<noscript><a href="http://anshuldudeja.blogspot.com" target="_blank">Blogger Hacks</a></noscript>




[You must be registered and logged in to see this link.] ဆိုတဲ႔ ေနရာမွာ မိမိဘေလာ႔ ၏ URL ကို အစားသြင္းေပးလိုက္ပါ ။ အဲ႔ဒါဆိုရင္
အိုေကျပီ။ အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ ........

http://alinkarnya.blogspot.com/

8 Top to page arrow on 24th October 2009, 10:21 am

ET


Moderator



Moderator
Blog တစ္ခု မွာ လုိအပ္ တဲ့ အရာ တစ္ခု လုိ႕ ေတာ့ ကြ်န္ေတာ္ ထင္ပါတယ္
..ဘာလုိ႕လဲ ဆုိေတာ့ ကုိယ့္ blog မွာ စာဖတ္တဲ့ သူ က စာဖတ္ရင္းနဲ႕
ဟုိးေအာက္ဆုံးစာမ်က္ႏွာကုိ ေရာက္သြားေရာ .. ျပီးေတာ့ ေအာက္မွာက တစ္ခုခု
ေျပာထားရင္ အေပၚကေရးထားတာေတြ နဲ႕ က ဆက္စပ္ ၾကည့္ ခ်င္ ရင္ စာကလည္း
ရွည္ေတာ့ Mouse က ဘီး ကုိလွိမ့္ ရတာ ေညာင္းေနေရာ ေပါ့ .. Very Happy ..ဒါမွမဟုတ္
အေပၚဆုံးက အေပၚ navigation bar မွာ သူ႕ေခါင္းစဥ္ကေလးေတြ ထဲက ရွာခ်င္ရင္
ဟုိးေအာက္ဆုံးက ေနျပီးေတာ့ အေပၚ ကုိ ျပန္ျပန္တက္ေနရတာ က သူ႕ အတြက္
စိတ္အေႏွာက္ အယွက္ကေလး ျဖစ္ေစပါတယ္ .. အဲဒီ့ေတာ့ ကြ်န္ေတာ္ တုိ႕ အေနနဲ႕
"
အေပၚသုိ႕" ဆုိတဲ့ ပုံေလးတစ္ပုံေလာက္ကုိ ညာဘက္ ေအာက္ေထာင့္ စြန္းကေလးမွာ
ထားလုိက္ ရင္ အဆင္ေျပ သြားတာေပါ့ .. အဲဒါကေလးကုိ ထားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ....

layout => page element => add a gadget=> html/java script ဆုိျပီးေတာ့ သြားလုိက္ပါ ..
ျပီးရင္ အဲဒီ့ အထဲမွာ ဒီေအာက္ ကုဒ္ကေလးကုိ ကူးျပီးေတာ့ ထည့္လုိက္ပါ ....

<a style="display:scroll;position:fixed;bottom:40px;right:5px;" href="#" title="အေပၚသုိ႕"><img src="[You must be registered and logged in to see this link.]"/></a>


အဲဒီ့ အထဲက အနီနဲ႕ ျပထားတဲ႕ ပုံေနရာကေလးမွာကုိယ္ၾကဳိက္တဲ့ ပုံရဲ႕ url
ကုိထားလုိ႕ရပါတယ္ ... ခက္လဲ မခက္ပါဘူး .. ကုိယ့္ ဘေလာဂ့္ကုိ စာလာဖတ္သူေတြ
အဆင္ေျပေအာင္လုပ္ထားသင့္တယ္ေနာ္ .. Smile

http://alinkarnya.blogspot.com/

sHa92


Founder



Founder
အုိးဟုိး
ကို ET ရဲ႕ ဘေလာ့နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ပညာက ေတာ္ေတာ္မ်ားတာဘဲဗ်

Wordpress လည္း လုပ္ဖူးရင္ ၊ သူ႔အေၾကာင္းေလးတင္ေပးပါဦးဗ်ာ။
ေလ့လာလုိ႔ရတာေပါ့။



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

ET


Moderator



Moderator
wordpress ကေတာ့ အရင္တုန္းကေတာ့ လုပ္ဖူးပါတယ္ဗ်ာ က်ေန္ာသိသေလာက္ေတာ့
ျပန္တင္ေပးပါမယ္
အခု ညီရဲ႕ wordpress လည္း အကိုလာၾကည့္ေသးတယ္ ေကာင္းပါတယ္ဗ်ာ

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
ဘေလာ႔ ရဲ ႔ Address ေလး marquee သေဘာမ်ိဳး ေျပးေနေအာင္

မိမိဘေလာ႔ရဲ ႔လိပ္စာေလး
စာတန္းေလးအျဖစ္ ေျပးေနေအာင္ လုပ္နည္းေလးပါ ။


1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click
3) Edit HTML ကို click
4)ထိုမွတဆင္႔ HTML ကုဒ္ေတြထဲမွ ]]></b:skin> ဆိုေသာစာသားေလးကို လိုက္ရွာပါ ..

]]></b:skin> ဆိုေသာစာသားေလးကို ေတြ႔လွ်င္ ။ အဲ႔ဒီစာသားရဲ ႔ေအာက္မွာ ေအာက္မွ ေဖာ္ျပထားေသာcode မ်ားကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ် ။


5)ျပီးရင္ေတာ႔ save template ေပါ႔ ။

nyaalinkarr ဆိုေသာ ေနရာတြင္ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ စာမ်ားကို ေျပာင္းလဲႏိုင္ပါတယ္ ။
အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ ....................

Code:
<script language='javascript' type='text/javascript'>
msg="nyaalinkarr";
msg = "~~~~~" + msg;pos = 1;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
Template လွလွေလးေတြယူရေအာင္

ဘေလာ႔တစ္ခုမွာ စာေကါင္းေပေကါင္းေတြ ဘယ္ေလာက္ပဲေရးေရး Template မလွဘူးဆိုရင္ မပီျပင္ဘူးေပါ့ဗ်ာ
သူငယ္ခ်င္းေတြကို လက္ဆင္႔ကန္းလိုက္တာပါ ...တန္းပလိတ္လွလွ ေလးေတြကို ေအာက္မွာရွိတဲ႔ဆိုဒ္ေတြကေနယူႏိုင္တယ္ဗ်.. အဆင္ေျပၾကပါေစဗ်ာ ...
Code:
 1. finalsense
    2. mashable
    3. mashable
    4. blogcrowds
    5. btemplates
    6)templatesblogger

http://alinkarnya.blogspot.com/

K0ht3t


Moderator



Moderator
Code:
http://www.templatelite.com/  ( wordpress style )

http://www.cahayabiru.com/

http://www.bloggerthemes.net/

ကုိ ET ေရ ကြ်န္ေတာ္ လည္း Blog အတြက္ Templete ေတြယူလုိ႕ရမယ့္ေနရာကေလးေတြ ထပ္ျပီးေတာ့ ေပးလုိက္တယ္ဗ်ာ ..
ကုိ ET ေျပာတဲ့ site ေတြက အေနာက္က အားလုံး .com ေတြခ်ည္းပဲလား ဗ် .. အေနာ္ က တုံးလုိ႕ေနာ္ ဟီး ..




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


ET


Moderator



Moderator
ဟုတ္ပါတယ္ဗ်ာ
က်ေန္ာေျပာတာ မျပည့္စံုသြားဘူးဗ်ာ
အားလံုးက .com ေတြပါဗ်ာ

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
အြန္လိုင္း ေရဒီယိုကို ဘေလာ႔မွာထည္႔ခ်င္သူမ်ားအတြက္

စိတ္ပါ၀င္စားတယ္ဆိုရင္..

1) Blog ကို sign in
2) Layout ကို click
3) Page elements က Add A Gadget ကို click
4) HTML/Javascript ကိုေရြးျပီး ေအာက္က ေပးထားတဲ႔ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ကုတ္မ်ားကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါခင္ဗ်ာ...

အျဖဴေရာင္သံစဥ္ ေရဒီယိုကို မိမိ ဘေလာ႔မွာထည္႔ခ်င္သူမ်ားအတြက္..

<div id="jukebox">
<span id="music1"><embed pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/"
name="MediaPlayer1"
controltype="2" autostart="1" showstatusbar="1"
src="http://wma2.viastreaming.net/APYTZ" type="application/x-mplayer2" height="50" id="music1" width="200" showcontrols="1">

</embed></span>
</div>


အလ်ားနဲ႔ အနံကို မိမိသေဘာအေလ်ာက္ width="200" ႏွင္႔ height="50"ေတြမွာ ျပဳျပင္ႏိုင္ပါတယ္ခင္ဗ်။

အိမ္မက္လိွဳင္းသံစဥ္ ေရဒီယိုကို မိမိဘေလာ႔မွာ ထည္႔ခ်င္သူမ်ားအတြက္

<div
id="jukebox"><span id="music1"><embed
pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/"
controltype="2" autostart="1" showstatusbar="1"
type="application/x-mplayer2" height="63" src="http://energy08.egihosting.com/22109/" id="music1" width="170" wmode="transparent" showcontrols="1" name="MediaPlayer1"></embed></span></div>

<br/>
<div class="clr"></div>


အလ်ားနဲ႔ အနံကို မိမိသေဘာအေလ်ာက္ width="170" ႏွင္႔ height="63" ေတြမွာ ျပဳျပင္ႏိုင္ပါတယ္ခင္ဗ်။

အားလံုးပဲ အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ .................

Credit:
[You must be registered and logged in to see this link.]

http://alinkarnya.blogspot.com/

K0ht3t


Moderator



Moderator
Blog မွာ Mail ကေနျပီးေတာ့ ပုိစ့္ တင္ၾကည့္ရေအာင္ ...


ကြ်န္ေတာ္ ့ ဘေလာဂ့္မွာ ေရးထားတာကေလးပါ ... ကြ်န္ေတာ့္ Blog ကုိေတာ့ ေျပာေတာ့ဘူးေနာ္ .. ဆရာေတြ လည္လည္ လာရင္ ရွက္လုိ႕ ... Very Happy Very Happy ..ဒီနည္း ကေလးကေတာ့ လြယ္လည္း လြယ္ပါတယ္ ... blog တစ္ခုကုိ တည္ျပီးေတာ့ ေနာက္ထပ္ blog ေရး ဖုိ႕ အတြက္ blogger ကုိ ပိတ္ထားတယ္ ဆုိရင္ ေတာ္ေတာ္ အသုံး၀င္ပါတယ္ ... ဒါမွ မဟုတ္ ကုိယ္ က ပုိစ့္ တစ္ခုကုိ တင္ခ်င္တယ္ ဒါေပမယ့္ blogger မွာ၀င္ျပီးေတာ့ တကူး မက မတင္ခ်င္ေတာ့ဘူး .. တစ္ခါထဲ ကုိယ့္ ရဲ႕ ေမးလ္ ထဲကေနျပီးေတာ့ တင္လုိက္မယ္ ဆုိရင္လည္း အဆင္ေျပသြားပါတယ္ ... လုပ္ရမယ့္ အခ်က္ေတြ ကလည္း မမ်ားပါဘူး .... ကဲ စလုပ္ၾကည့္လုိက္ရေအာင္ ....

၁ ။ blogger ကုိ ၀င္လုိက္ပါ ။
၂ ။ ၀င္ျပီးျပီဆုိရင္ settings ဆုိတာကေလးကုိ ႏွိပ္လိုက္ပါ ...
၃ ။ ႏွိပ္ျပီသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ settings ထဲက tabs ကေလးေတြ ထဲမွာ Emails&mobile ဆုိတာကေလးကုိ
ႏွိပ္လုိက္ပါ ....
၄ ။ ႏွိပ္ျပီးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ Posting Options ဆုိတာရဲ႕ ေအာက္က Email Posting Address ဆုိတာကေလးမွာ ေဘးမွာ အကြက္ကေလး ေတြ႕ရမွာပါ ..
၅ ။ အဲဒီ့ အကြက္ကေလးထဲမွာ secret word ကုိ ရုိက္ရပါ့မယ္ ... အနည္းဆုံး ၄ လုံးထည့္ရပါ့မယ္ ... အဲဒီ့ ဂဏန္း ကေလးကုိ မွတ္ထားပါ ... ကုိယ္ ျဖည့္လုိက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ .. ( ဥပမာ [You must be registered and logged in to see this link.] ) ဆုိျပီးေတာ့ ျဖစ္သြားပါ့မယ္ ...
၆ ။ ေအာက္က သုံးခုမွာေတာ့ Publish emails immediately ဆုိတာကေလးကုိ ေရြး ထားလုိက္ ပါ .

ျပီးရင္ေတာ့ save ထားလုိက္ပါ . အခု ကြ်န္ေတာ္ တုိ႕ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သုံးေနက် ျဖစ္တဲ့ ဂ်ီေမးလ္ ကေနျပီးေတာ့ ပုိစ့္ တင္ၾကည့္ရေအာင္ပါ.....

ဂ်ီေမးလ္ မွာ ေမးလ္ ပုိ႕ဖုိ႕ အတြက္ လုပ္လုိက္ပါ... ျပီးရင္ ပုိ႕မဲ့ လိပ္စာမွာ ေစာေစာ က ျဖည့္ခဲ့ တဲ့ address ကေလးကုိ ထည့္လုိက္ပါ ... ( [You must be registered and logged in to see this link.] ) ဆုိတာေလးမ်ဳိးပါ ... ထည့္ျပီးသြားရင္
ပုိစ့္ ေခါင္းစဥ္အတြက္ ကေတာ့ subject မွာ ေရးလုိက္ပါ ...
ျပီးရင္ စာကုိယ္ ကေတာ့ body ထဲမွာ ေရးလုိက္ပါ .. ျပီးရင္ send ေပးလုိက္ ေတာ့ ... အုိေကမွာ စုိေျပပဲ ...
ကုိယ္ တင္လုိက္တဲ့ ပုိစ့္ ကေလး ကုိယ့္ blog ထဲကုိ ေရာက္သြားပါျပီ ...




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


K0ht3t


Moderator



Moderator


Blog မွာ စာလုံးကေလးေတြ ကုိ ၾကီး မလား ငယ္မလား



ကုိယ့္ Blog မွာ စာလုံးကေလးေတြ က ေသးေနတယ္ဆုိရင္ တခ်ဳိ႕ က်ေတာ့ ဖတ္ရတာ
ကသိကေအာက္ မျဖစ္ေအာင္လုိ႕ ပါ .. firefox ကေနျပီးေတာ့ စာလုံးေတြ
ကုိၾကီးေအာင္ လုပ္ လုိ႔လဲ ရပါတယ္ ဒါေပမယ့္ ကုိယ့္ blog ကေလးမွာပဲ Button
ကေလး ေတြ တပ္ထားလုိက္ခ်င္တယ္ဆုိရင္ေပါ့ .. ဒီနည္းကေလး က အသုံး၀င္ပါတယ္ ..
ငယ္လုိ႕လဲ ရပါတယ္ .. စမ္းၾကည့္ရေအာင္ ပါ .. အရင္ ဆုံး ေတာ့ layout =>Edit Html ကုိ သြားလုိက္ပါ .. ျပီးရင္ ေတာ့ </head> ဆုိတာကေလးကုိ လုိက္ရွာလုိက္ပါဦး ... ရွာလုိ႕ ေတြ႕ရင္ ေတာ့ အဲဒီ့ </head> ရဲ႕ အေပၚမွာ ေအာက္က ကုဒ္ ကေလး ကုိ ထည့္လုိက္ပါ ...


Code:
<script src=' http://mglhulin.fileave.com/smalllarge.js    ' type='text/javascript'/>


အဲဒီ့ Code ကေလးကုိထည့္ျပီးရင္ေတာ့ Save templete ေပးလုိက္ပါ ..
ေပးျပီးသြားရင္ေတာ့ .. Layout => page element ကေနျပီးေတာ့ add garget
ကေန html/javascript ကုိယူလုိက္ပါ ...ယူျပီးရင္ ေတာ့ ေအာက္က Code ကေလးကုိ
ထည့္ေပးလုိက္ပါ ..
Code:

<a href="javascript:ts('body',1)"><center><table border="2">
<tr>
<td bgcolor="white">
[color=#FF0000]Large font[/color]
</td></tr></table></center>
</a>
<a  href="javascript:ts('body',-1)"><center><table border="2">
<tr>
<td bgcolor="white">
[color=#FF0000]Small font[/color]
</td></tr></table></center></a>


Large font တုိ႕ small font တုိ႕ေနရာမွာေတာ့ ကုိယ္ ၾကဳိက္တာကေလးကုိထည့္လုိ႕ရပါတယ္ ... အဆင္ေျပပါေစခင္ဗ်ာ ...




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


kst45th


MITR New User



ဗဟုသုတေတြအရမ္းရသြားၿပီဗ်ာ တစ္ကယ္ေျပာတာ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္ဗ်ာ [You must be registered and logged in to see this image.]

http://kst45th.blog.com

ET


Moderator



Moderator
ေတ္ာေတ္ာဆံုလာျပီ blogspot ေရးနည္းတင္ေပးဖို႕ပဲရွိေတာ့မယ္

http://alinkarnya.blogspot.com/

sHa92


Founder



Founder
ဟုတ္ပါ့
ဆရာ ၂ ေယာက္ လက္စြမ္းၿပေနၾကတာ။ ေတာ္ေတာ္ေလး စံုေနၿပီ။

ဘေလာ့ တစ္ခုလုံးေတာင္ ေဆာက္လုိ႔ရေနၿပီ.
Smile

Ebook ထုတ္ၾကပါလားေဟ။

ဒါနဲ႔ ကို ET တားတား အကူအညီေတာင္းထားတာ ခုထက္ထိလည္းရေသးဘူး။ Sad



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

ET


Moderator



Moderator
က်ေန္ာ Point Zone မွာ ေျပာထားေသးတယ္ေလ ကို $ƴǩǾ ေရ
အစဥ္ဆြဲဖို႕က ကို $ƴǩǾ တို႕ပဲဆြဲပါဗ်ာ
က်ေန္ာ ကူညိေပးပါမယ္
က်ေန္ာအြန္လိုင္းအၾကာၾကီးမတတ္ႏိုင္လို႕

http://alinkarnya.blogspot.com/

22 Recent Posts & Comments on 15th November 2009, 3:31 am

K0ht3t


Moderator



Moderator
ဒါကေလးကေတာ့ အသုံး၀င္တယ္လုိ႕လဲဆုိလို႕ရပါတယ္ .... ကုိယ့္ရဲ႕ Blog မွာ ေနာက္ဆုံး ေရးခဲ့ တဲ႕ ပုိစ့္ေတြ
ျပီးေတာ့
ကုိယ့္ဆီကုိလည္လည္ လာသူေတြေပးသြားတဲ႕ Comments ကေလးေတြကုိ side bar
ကေလးမွာ ေဖာ္ျပေပးသြားတာပါ ... လုပ္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ သိပ္ေတာ့
မခက္ပါဘူးခင္ဗ်ာ .. ရုိးရုိးကေလးပါပဲ ...
layout => Page element => add wigdet => Html/javascript ကုိ သြားလုိက္ေပါ့ .. ျပီးရင္ေတာ့ေအာက္က code ကေလးေတြကုိ ကူးျပီးေတာ့ ထည့္လုိက္ပါခင္ဗ်ာ .. အဆင္ေျပသြားပါတယ္ .. Smile

Recent Posts ေတြအတြက္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီေအာက္က ကုဒ္ေနာ္ ...

Code:
<script style="text/javascript" src="http://www.geocities.com/asmara.4477/script/recentpost.js"></script><script style="text/javascript">var numposts = 4;var showpostdate = true;var showpostsummary = true;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script><script src="ကိုယ့္ Blog ရဲ႕ Url /feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts"></script>var numposts =[color=#FF0000] 4[/color];var
showpostdate = true;var showpostsummary = true;var numchars = 100;var
standardstyling = true;


Recent Comments ေတြအတြက္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီေအာက္က ကုဒ္ေနာ္ ...

Code:
<script style="text/javascript" src="http://www.geocities.com/asmara.4477/script/recentcomment.js"></script><script style="text/javascript">var numcomments = 4;var showcommentdate = true;var showposttitle = true;var numchars = 25;var standardstyling = true;</script><script src="ကိုယ့္ Blog ရဲ႕ Url /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments"></script>var numcomments =[color=#FF0000] 4[/color];var
showcommentdate = true;var showposttitle = true;var numchars = 25;var
standardstyling = true;

အဲဒါကေလးမွာ
ကုိယ္ က ဘယ္ႏွခု ေဖာ္ျပမလဲဆုိတာကုိ ျပင္ခ်င္ရင္ေတာ့ 4 ဆုိတဲ့
အေရအတြက္ကေလးကုိ ကုိယ္ၾကဳိက္သေလာက္ကေလးထားေပးလုိက္ပါခင္ဗ်ာ .. ျပီးရင္ေတာ့
ေအာက္မွာကေတာ့ ကုိယ့္ ရဲ႕ blog လိပ္စာကေလးကုိထည့္ေပးလုိက္ေပါ့ေနာ္ ..
အဆင္ေျပပါေစခင္ဗ်ာ ..



Last edited by kohtet on 15th November 2009, 7:21 pm; edited 1 time in total




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


ET


Moderator



Moderator
ဒါေတာ့ မသိေသးဘူး ဗ်
လုပ္ၾကည့္လိုက္ဥိးမယ္ ေမာ္ေမာ္ ေရေက်းဇူး

http://alinkarnya.blogspot.com/

K0ht3t


Moderator



Moderator
မဂၤလာပါခင္ဗ်ာ.. ျမင္ဖူးၾကမွာပါ .. တခ်ဳိ႕ဘေလာဂ့္ကေလးေတြမွာ Label
ကေလးေတြကုိ ႏွိပ္လိုက္ပီဆုိရင္ ေခါင္းစဥ္ကေလးေတြ ပဲေပၚေအာင္လုပ္တာကေလးပါ
.. ကြ်န္ေတာ္ ဘေလာဂ့္ မွာလည္း လုပ္ထားပါတယ္ခင္ဗ်ာ .... Smile Smile
ၾကည့္ၾကည့္လုိက္ပါဦး .... ၾကဳိက္တယ္ဆုိရင္ ေတာ့ လုပ္ၾကည့္လုိက္ပါခင္ဗ်ာ
.. ကဲ လုပ္မယ္ဆုိရင္ ေတာ့ စလုိက္ၾကရေအာင္ပါ .. လြယ္လဲ လြယ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ ...

၁။ Dashboard => Layout => Edit html ကုိသြားလုိက္ပါခင္ဗ်ာ ..
၂။ ျပီးရင္ေတာ့ စိတ္ခ်သြားရေအာင္ blog ကုိ Backup လုပ္ထားလုိက္ပါခင္ဗ်ာ... စိတ္ခ်ရျပီဆုိရင္ေတာ့ ....
၃။ ျပီးရင္ေတာ့ Expand Widget Templates ဆုိတာကေလးမွာ အမွန္ျခစ္ကေလး ေပးလုိက္ပါခင္ဗ်ာ ...
ေတာ္ၾကာ အမွန္ျခစ္ကေလး မေပးခဲ့ဘူးဆုိရင္ ကုဒ္ရွာတဲ့ အခါမွာ မေတြ႕ပဲျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္..
၄။ အမွန္ျခစ္ကေလး ေပးျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ ေအာက္က ကုဒ္ကေလးကုိ Ctrl+f ႏွိပ္ျပီးေတာ့ ရွာၾကည့္ပါဦး ..




Code:
<b:include data='post' name='post'/>


၅။ အဲဒီ့ ကုဒ္ ကေလးကုိ ရွာလုိ႕ေတြ႕ျပီဆိုရင္ေတာ့ ဒီေအာက္က ကုဒ္ကေလးနဲ႕ အစားထုိးေပးလုိက္ပါခင္ဗ်ာ ..

Code:
<!--Title only label-->
<b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<h3 class='title-only' style='margin-bottom: 20px;'><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></h3>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<!--Mglhulin.blogspot.com-->

၆။ အဲဒါလုိကေလး လုပ္ျပီးသြားရင္ေတာ့ ျပီးသြားပါပီ ... Save templete ေပါ့ ...
အဲဒါ ကေတာ့ ရုိးရုိးကေလးပါ .. Only title ေပါ့ေနာ္ ..
အဲဒါကေလးေတြကုိမွ ေဘးက ေဘာင္ကေလးေတြ ဘာေတြ ေပၚခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ...


Code:
]]></b:skin>
ဆုိတာကေလးရဲ႕ အေပၚ ေအာက္က ကုဒ္ကေလးကုိ
ကူးျပီးေတာ့ ထည့္ေပးလုိက္ပါခင္ဗ်ာ .. ရပါျပီ ျပီးရင္ေတာ့ templete ကုိ
Save ေပးလုိက္ပါခင္ဗ်ာ ...


Code:
.title-only {
color:Black;
border:red solid thin;
outline-style:solid thick;
outline-color:#00ff66;
outline-width:5px;
}




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


mochikay


MITR New User



mouse ေနာက္လိုက္တဲ႔ horizontal sprite

mouse ေနာက္လိုက္တဲ႔ ့ horizontal sprite ေလးကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ ...

ထံုစံအတိုင္း
# Blog ကို sign in
# Layout ကို click
# Page elements က Add A Gadget ကို click
# HTML/Javascript ကိုေရြးျပီး ေအာက္မွာရွိတဲ႔ code ေတြကိုထည္႔ေပးလိုက္ခင္ဗ် ။

Quote:

<script language="javascript">


// ENTER TEXT BELOW. CAN *NOT* INCLUDE NORMAL HTML CODE.
var text='Welcome from my love home';

var delay=40; // SPEED OF TRAIL
var Xoff=0; // PIXEL COUNT FROM THE LEFT OF THE CURSOR (- VALUES GO TO LEFT)
var Yoff=-30; // PIXEL COUNT FROM THE TOP OF THE CURSOR (- VALUES GO UP)
var txtw=14; // AMOUNT OF PIXEL SPACE EACH CHARACTER OCCUPIES
var beghtml='<font color="#cc3333"><b>'; // OPTIONAL HTML CODE THAT EFFECTS WHOLE TEXT STRING SUCH AS FONT COLOR, SIZE, ETC.
var endhtml='</b></font>'; // END HTML CODE. MOSTLY USED IF ABOVE SETTING IS USED.

//********** NO NEED TO EDIT BELOW HERE **********\\

ns4 = (navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 && document.layers)? true : false;
ie4 = (document.all && !document.getElementById)? true : false;
ie5 = (document.all && document.getElementById)? true : false;
ns6 = (document.getElementById && navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 )? true: false;
var txtA=new Array();
text=text.split('');
var x1=0;
var y1=-1000;
var t='';

for(i=1;i<=text.length;i++){
t+=(ns4)?
'<layer left="0" top="-100" width="'+txtw+'" name="txt'+i+'"
height="1">' : '<div id="txt'+i+'" style="position:absolute;
top:-100px; left:0px; height:1px; width:'+txtw+';
visibility:visible;">';

t+=beghtml+text[i-1]+endhtml;
t+=(ns4)? '</layer>' : '</div>';
}
document.write(t);

function moveid(id,x,y){
if(ns4)id.moveTo(x,y);
else{
id.style.left=x+'px';
id.style.top=y+'px';
}}

function animate(evt){
x1=Xoff+((ie4||ie5)?event.clientX+document.body.scrollLeft:evt.pageX);
y1=Yoff+((ie4||ie5)?event.clientY+document.body.scrollTop:evt.pageY);
}

function getidleft(id){
if(ns4)return id.left;
else return parseInt(id.style.left);
}

function getidtop(id){
if(ns4)return id.top;
else return parseInt(id.style.top);
}

function getwindowwidth(){
if(ie4||ie5)return document.body.clientWidth+document.body.scrollLeft;
else return window.innerWidth+pageXOffset;
}

function movetxts(){
for(i=text.length;i>1;i=i-1){
if(getidleft(txtA[i-1])+txtw*2>=getwindowwidth()){
moveid(txtA[i-1],0,-1000);
moveid(txtA[i],0,-1000);
}else moveid(txtA[i], getidleft(txtA[i-1])+txtw, getidtop(txtA[i-1]));
}
moveid(txtA[1],x1,y1);
}

window.onload=function(){
for(i=1;i<=text.length;i++)txtA[i]=(ns4)?document.layers['txt'+i]:(ie4)?document.all['txt'+i]:document.getElementById('txt'+i);
if(ns4)document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);
document.onmousemove=animate;
setInterval('movetxts()',delay);
}
</script>






{Welcome from my love home} ဆိုေသာ ေနရာမွာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ေျပာင္းလဲႏိုင္ျပီး ။
စာသားအေရာင္ေျပာင္းလဲလိုပါကfont color="#cc3333"ဆိုေသာ ေနရာ၌ ေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္
ခင္ဗ်။ အဆင္ေျပၾကပါေစခင္ဗ်ာ ..

မရလို႔ပါခင္ဗ်...
ကူညီပါဦး.....
[You must be registered and logged in to see this link.] ပါ...

sHa92


Founder



Founder
ဘယ္လိုမရတာလဲဗ်??
ဘာ Error တက္တာလဲ??
နည္းနည္းေလာက္ ရွင္းရွင္းလင္းလင္းေၿပာေပးပါလား။
ဒါမွ ကူညီမယ့္သူလည္း ကူညီလို႔လြယ္သြားတာေပါ့။



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

mochikay


MITR New User



ဘယ္လိုမရတာလဲဆိုေတာ႔...
mouse ေနာက္လိုက္တဲ႔ horizontal sprite ကမေပၚလာပါဘူးခင္ဗ်ာ...

sHa92


Founder



Founder
ဟုတ္ကဲ့။ သူေၿပာတဲ့ အဆင့္ေတြအတိုင္းေသခ်ာလုပ္ၾကည့္ရဲ႕လား။
Error ေတြဘာေတြ တက္ေသးလားဗ်ာ။

အဲလိုမွမဟုတ္ရင္ေတာ့ မနက္ၿဖန္ က်ေနာ္ ၿပန္ရွင္းၿပေပးပါဦးမယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ အခ်ိန္မရေတာ့လို႔ ၿပန္ၿပီဗ်ာ။



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

mochikay


MITR New User



ဟုတ္ကဲ႔....လုပ္ပါတယ္..
error လည္းမတက္ပါဘူး...မေပၚတာပဲရွိတာပါ...

mochikay


MITR New User



မနက္ျဖန္ရွင္းၿပေပးပါဦးမယ္ ဆိုၿပီးေပၚမလာေတာ႔ပါလား...

ကိုဆိုက္ကိုေရ....လုပ္ပါဦးဗ်ာ...

sHa92


Founder



Founder
ဟုတ္ကဲ့ ေတာင္းပန္ပါတယ္ဗ်ာ။ က်ေနာ္ Online မ၀င္ၿဖစ္လုိ႔ပါ။

အခုေတြ႔ေတြ႔ခ်င္း လုပ္ေပးလုိက္ပါတယ္။

ေအာက္က ကုဒ္ေလးကို Blog ရဲ႕ script ထည့္လို႔ရတဲ့ေနရာ (က်ေနာ္ေတာ့ blog မသံုးတာၾကာေတာ့ မသိေတာ့ဘူး) ရိွရင္ အဲဒီ့ေနရာေလးမွာ ထည့္လိုက္ပါ။ အဆင္ေၿပမယ္ထင္ပါတယ္။

Code:
<script src="http://www.myanmaritresource.info/MITR_Blog_js-h7.htm"></script>



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

K0ht3t


Moderator



Moderator
အေပၚက ကုဒ္နဲ႕ဆုိရင္ ဟုတ္တယ္ဗ် မေပၚဘူး.. ဒီေအာက္ကုဒ္နဲ႕ စမ္းၾကည့္ပါ. ဒီေကာင္နဲ႕ဆုိအဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။။ ကြ်န္ေတာ္စမ္းၾကည့္ျပီးပါျပီ။။
က်န္တာထည့္တာကေတာ့ Add Gadget မွာပဲထည့္လုိက္ရင္ရပါတယ္။ အဆင္ေျပပါေစခင္ဗ်ာ.။။
notepad နဲ႕လည္း ေရးေပးထားလုိက္ပါတယ္။
Code:
   http://www.multiupload.com/K7ZAZD0DKP

Code:
<script language="javascript">


// ENTER TEXT BELOW. CAN *NOT* INCLUDE NORMAL HTML CODE.
var text='YOUR TEXT HERE...';

var delay=40; // SPEED OF TRAIL
var Xoff=0; // PIXEL COUNT FROM THE LEFT OF THE CURSOR (- VALUES GO TO LEFT)
var Yoff=-30; // PIXEL COUNT FROM THE TOP OF THE CURSOR (- VALUES GO UP)
var txtw=14; // AMOUNT OF PIXEL SPACE EACH CHARACTER OCCUPIES
var beghtml='<font color="#00436e"><b>'; // OPTIONAL HTML CODE THAT EFFECTS WHOLE TEXT STRING SUCH AS FONT COLOR, SIZE, ETC.
var endhtml='</b></font>'; // END HTML CODE. MOSTLY USED IF ABOVE SETTING IS USED.

//********** NO NEED TO EDIT BELOW HERE **********\\

ns4 = (navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 && document.layers)? true : false;
ie4 = (document.all && !document.getElementById)? true : false;
ie5 = (document.all && document.getElementById)? true : false;
ns6 = (document.getElementById && navigator.appName.indexOf("Netscape")>=0 )? true: false;
var txtA=new Array();
text=text.split('');
var x1=0;
var y1=-1000;
var t='';

for(i=1;i<=text.length;i++){
t+=(ns4)? '<layer name="txt'+i+'" top="-100" left="0" width="'+txtw+'" height="1">' : '<div id="txt'+i+'" style="position:absolute; top:-100px; left:0px; height:1px; width:'+txtw+'; visibility:visible;">';
t+=beghtml+text[i-1]+endhtml;
t+=(ns4)? '</layer>' : '</div>';
}
document.write(t);

function moveid(id,x,y){
if(ns4)id.moveTo(x,y);
else{
id.style.left=x+'px';
id.style.top=y+'px';
}}

function animate(evt){
x1=Xoff+((ie4||ie5)?event.clientX+document.body.scrollLeft:evt.pageX);
y1=Yoff+((ie4||ie5)?event.clientY+document.body.scrollTop:evt.pageY);
}

function getidleft(id){
if(ns4)return id.left;
else return parseInt(id.style.left);
}

function getidtop(id){
if(ns4)return id.top;
else return parseInt(id.style.top);
}

function getwindowwidth(){
if(ie4||ie5)return document.body.clientWidth+document.body.scrollLeft;
else return window.innerWidth+pageXOffset;
}

function movetxts(){
for(i=text.length;i>1;i=i-1){
if(getidleft(txtA[i-1])+txtw*2>=getwindowwidth()){
moveid(txtA[i-1],0,-1000);
moveid(txtA[i],0,-1000);
}else moveid(txtA[i], getidleft(txtA[i-1])+txtw, getidtop(txtA[i-1]));
}
moveid(txtA[1],x1,y1);
}

window.onload=function(){
for(i=1;i<=text.length;i++)txtA[i]=(ns4)?document.layers['txt'+i]:(ie4)?document.all['txt'+i]:document.getElementById('txt'+i);
if(ns4)document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);
document.onmousemove=animate;
setInterval('movetxts()',delay);
}
</script>




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


ET


Moderator



Moderator
websites အတြက္ ေကာင္းနိုးရာရာ ကုတ္ေလးမ်ား.......
စုေဆာင္းရွာေဖြထားတာေလးေတြပါ


ဒါကေတာ့ ေနာက္ခံဘက္ဂေရာင္း အတြက္ ကုတ္ေလးပါ..။
Code:
<style type="text/css">
body {
background-image: url(ဒီေနရာမွာ ဘက္ဂေရာင္းလင့္ေလးထည့္ပါ) ;
background-attachment:fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position:Bottom; }
</style>




ဒါေလးကေတာ့ Text Box အတြက္ကုတ္ေလးပါ
Code:
<form method="post" action="">
<textarea name="comments" cols="60" rows="5">
စာေတြဒီေနရာမွာရိုက္ထည့္ပါ.....
</textarea><br>
</form>

http://alinkarnya.blogspot.com/

ET


Moderator



Moderator
ဒါကေတာ့ Flash ဖိုင္ေတြကိုစာမ်က္ႏွာမွာတင္မယ့္ ကုတ္ေလးပါ

Code:
<embed
src=" ဒီေနရာမွာ *.swf ဖိုင္ရွိတဲ့လင့္ေလးထည့္ေပါ့ " ="" wmode="transparent"
allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"
height="300" width="460">
*.swf ဖိုင္ကိုအရင္ upload တင္ရပါမယ္ ျပီးေတာ့မွ ဖိုင္ရွိတဲ့လင့္ကိုထည့္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
အနီေရာင္ ေတြေနရာမွာေတာ့လိုတဲ့ အရြယ္အစားကို အစားထိုးေျပာင္းလို႔ရပါတယ္။

swf Upload တင္လို႕ရတဲ့လင့္ကိုလည္း တစ္ခါတည္း တင္ေပးလိုက္ပါတယ္
Code:
http://www.megaswf.com/
http://www.hotlinkfile.com/



ဒါကေတာ့ website Header မွာ Flash ထည့္ဖို႔ပါ
Code:
<script language="JavaScript">
//insert under the NingBar only if the NingBar exists
var ningBar = document.getElementById('xn_bar');
if(ningBar) { var headlinerAd = document.createElement('div');
headlinerAd.id='headliner_ad'; headlinerAd.innerHTML = '<div style="font-size: 20pt; float: center; color: #FF0000; border: 1px; background-color: transparent; text-align: center;"><embed src=" ဒီေနရာမွာ *.swf ဖိုင္ရွိတဲ့လင့္ေလးကိုထည့္ပါ " ="" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="120" width="960"></embed></div>'; ningBar.parentNode.insertBefore(headlinerAd,ningBar.nextSibling);}</script>


Flash song လုပ္ခ်င္သူမ်ားရွိရင္လည္း ေျပာၾကပါ
က်ေန္ာဆီမွာ Software နဲ႕ စာအုပ္ရွိပါတယ္ ေမလ္းနဲ႕ပို႕ေပးပါမယ္
က်ေန္ာကို Flsah song သင္ေပးတဲ့ဆရာျဖစ္တဲ့ double tun ရဲ႕ ခြင့္ျပဳခ်က္အရ ျဖန္႕ေ၀ေပးျခင္းျဖစ္ပါတယ္

http://alinkarnya.blogspot.com/

mars


Moderator



Moderator
Code:
Flash song လုပ္ခ်င္သူမ်ားရွိရင္လည္း ေျပာၾကပါ
က်ေန္ာဆီမွာ Software နဲ႕ စာအုပ္ရွိပါတယ္ ေမလ္းနဲ႕ပို႕ေပးပါမယ္
က်ေနာ့္ကိုေပးပါ... ေမးနဲ႔ပဲပို႔ပို႔... လင့္ေလးပဲေပးေပး... ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ... လိုခ်င္လို႔... က်ေနာ္က အဲလိုတုိတိုထြာထြာေလးေတြစမ္းခ်င္ေနတာ...
ေအာ္ေမ့လို႔.. ေမးလိပ္စာက.. arrangon[@]gmail[.]com ပါခင္ဗ်ာ...



ဘာမွကိုမသိေတာ့ဘူး.....

Code:
http://sidnaing.co.cc/
http://sidnaing.co.cc/

ET


Moderator



Moderator
ေကာင္းပါျပီ ကို Mars ေရ
က်ေန္ာပို႕လို္က္ပါမယ္
အဆင္ေျပျပီး မ်ားမ်ားကလိႏိုင္ပါေစ

http://alinkarnya.blogspot.com/

solakoko


Moderator



Moderator
ကို ET တင္ျပီးသြားျပီလားေတာ့မသိဘူး
က်ေနာ္ရွာတာမေတြ ့လို ့ မရိွဘူးထင္ျပီး Mouse pointer ထည့္တဲ့ ကုဒ္ေလး ကိုေဇာင္း ဆီက ကူးယူေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္
link ကို ကလစ္ေထာက္လိုက္ရင္ အေရာင္ေလးေတြ လက္လက္ လက္လက္ ျဖစ္ေနတဲ ကုဒ္ပါ

အရင္ဆံုး Layout---> Edit HTML ကို၀င္လုိက္တဲ့အခါ Code Box
ကိုေရာက္သြားပါလိမ့္မယ္ အဲ့ဒီမွာ Mozilla Firefox ကို
အသံုးၿပဳေနအေနျဖင့္ Ctrl+F ကို တြဲနိပ္လုိက္ပါ၊ ပံုထဲကလို ]]>
ဆိုတာကို ေရးထည့္ၿပီးရွာလုိက္ပါ ]]>
ကိုေတြ႔ၿပီးဆိုရင္ေတာ့ ]]> ရဲ႕အေပၚမွာ
ေအာက္မွာေပးထားတဲ့ Code ကို ကူးယူ၍ထည့္လုိက္ပါ ၿပီးရင္ေတာ့ Save
Template
ကိုနိပ္လိုက္ယံုပါပဲ၊

Code:
a:hover {
color:#CC0000;
text-decoration:none;
background:transparent url(http://i256.photobucket.com/albums/hh200/peacelight/noname.gif);
}

Blog ကို က်ေနာ္ေတာ့ မသံုးတာၾကာျပီ...၀င္ရတာအာရံုေနာက္လို ့



[You must be registered and logged in to see this image.]

mochikay


MITR New User



Flash song လုပ္ခ်င္သူမ်ားရွိရင္လည္း ေျပာၾကပါ
က်ေန္ာဆီမွာ Software နဲ႕ စာအုပ္ရွိပါတယ္ ေမလ္းနဲ႕ပို႕ေပးပါမယ္
က်ေန္ာကို Flsah song သင္ေပးတဲ့ဆရာျဖစ္တဲ့ double tun ရဲ႕ ခြင့္ျပဳခ်က္အရ ျဖန္႕ေ၀ေပးျခင္းျဖစ္ပါတယ္

ကြ်န္ေတာ္လည္းလိုခ်င္ပါတယ္ ကိုETေရ....
Mail နဲ႔ပို႔ေပးပါဗ်ာ.....mochikay[@]gmail[.]com ပါ....

ၿပီးေတာ့ blogspot မွာ အေပၚဆံုးက "Follow Share Report Abuse Next Blog"
အဲဒါေတြမပါေအာင္ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ....ေျပာျပပါဦး...ေက်းဇူးတင္ပါတယ္....

K0ht3t


Moderator



Moderator
mochikay wrote:


ၿပီးေတာ့ blogspot မွာ အေပၚဆံုးက "Follow Share Report Abuse Next Blog"
အဲဒါေတြမပါေအာင္ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ....ေျပာျပပါဦး...ေက်းဇူးတင္ပါတယ္....

အဲဒါ က navigation bar ကုိေဖ်ာက္ရမွာပါ .. အခု ေနာက္ပုိင္းလုပ္တဲ့ templete ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား မွာ
အဲဒါ ကုိေဖ်ာက္ထားၾကပါတယ္ ...
Code:
 ]]></b:skin>
ဆုိတာရဲ႕ အေပၚမွာ ေအာက္က ကုဒ္ ကုိထည့္ၾကည့္လုိက္ပါ .. အဆင္ေျပမယ္ထင္ပါတယ္ .. ျပီးရင္ Preview ကုိစမ္းၾကည့္လုိ႕
အဆင္ေျပျပီဆုိရင္ save templete လုပ္ၾကည့္လုိက္ပါ .. အဆင္မေျပရင္ ျပန္ေျပာပါဦးဗ်ာ
Code:
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

စကားမစပ္ ကုိ ET ေရ ကြ်န္ေတာ့္ ဆီကုိလည္း flash သီခ်င္းလုပ္တဲ့ စာအုပ္ကေလး ပုိ႕လုိက္ပါဦးေနာ္ ...
[You must be registered and logged in to see this link.] ကုိပါ ... Smile




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


mochikay


MITR New User



The requested URL is not supported ဆိုၿပီးေပၚလာေနပါတယ္

K0ht3t


Moderator



Moderator
Code:
<b:skin><![CDATA[/*
#navbar-iframe {
  display: none !important;
}


အဲဒါဆုိရင္ ဒီအေပၚ က ပုံစံကေလး အတုိင္းေလး ေပါ့ .. ထည့္ၾကည့္လုိက္ပါဦးေနာ္ ....




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


mochikay


MITR New User



မရေသးပါဘူးခင္ဗ်ာ

K0ht3t


Moderator



Moderator
[You must be registered and logged in to see this image.]

အကုိ ကြ်န္ေတာ္ ဒုတိ ယ တစ္ေခါက္ေျပာတာ ဒီအေပၚ က ပုံ အတုိင္းေလး ၾကည့္ၾကည့္လုိက္ပါ ..
ကြ်န္ေတာ့ Blog မွာေတာ့ အဲဒီ့ တုိင္းေလး ထည့္ထားတာ မေပၚေတာ့ဘူး ဗ် ... စမ္းၾကည့္ပါဦး ...




[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


mochikay


MITR New User



၇သြားၿပီ ကိုထက္ေရ....ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

mochikay


MITR New User



Bloggerမွာခု ကြ်န္ေတာ္သံုးေနတဲ့ template မွာ Home Gallery စတဲ့ pageေတြပါ ပါတယ္..
Home page ကေန Gallery ကိုႏိွပ္ရင္ page မရွိလို႔လားမသိဘူး....
ဘာမွမေပၚလာပါဘူး....အဲဒါ page ေပၚေအာင္ ဘယ္လိုထည့္ၿပီး...pageတစ္ခုနဲ႔တစ္ခု ခ်ိတ္ေအာင္
ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲသိခ်င္လို႔ပါ...

area4


MITR New User



Blog မ်ားေပၚမွာ ShoutMix အတြက္ စိတ္ႀကိဳက္ Emoticon ေလးေတြကုိ ေပါင္းစပ္ထည့္သြင္းၿပီးအသုံးျပဳေနၾကတာ အေတာ္ပင္ ၾကာခဲ့ၾကပါၿပီ။
သုိ႔ေပမယ့္ ဒီ topic အတြက္ တစ္ခုခုေတာ့ ကုိယ္သိသေလာက္ေလးကုိ ျပန္ၿပီး
share လုပ္လုိတဲ့ ဆႏၵအတြက္ေၾကာင့္ ျပန္လည္ေဖာ္ျပအပ္ပါတယ္ဗ်။



[You must be registered and logged in to see this image.]

အထက္ပါ ပုံစံအတုိင္း
သက္၀င္လႈပ္ရွားေနသည့္ Emoticon ပုံေလးကုိ နမူၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္။ ShoutMix ရဲ႕
Shoutbox မ်ားအတြင္း မိမိႏွစ္သက္တဲ့ ပုံေလးမ်ားကုိလည္း ထပ္မံၿပီး
ထည့္သြင္းေရြးခ်ယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ Search Engine မ်ားကို အသုံးျပဳ၍ "free emoticons set" လုိ႔
႐ုိက္ထည့္ၿပီး ရွာေဖြႏုိင္ပါေသးတယ္။ အကယ္၍ သင့္ကုိယ္ပုိင္
ဖန္တီးခ်က္မ်ားရွိပါကလည္း Photobucket ကဲ့သုိ႔ image upload site မ်ားတြင္
အပ္ႏွံျခင္းျဖင့္လည္း သင့္စိတ္တုိင္းက် ႐ုပ္ပုံမ်ားကို အသုံးျပဳ၍
ရႏုိင္သည္။ ျပဳလုပ္ရန္မွာ-

(၁) ပထမဦးစြာ
Code:
 [url=http://www.shoutmix.com/]ShoutMix[/url]
သုိ႔သြား၍ Account
တစ္ခုဖြင့္လုိက္ပါ။


[You must be registered and logged in to see this image.]


(၂) ထုိ႔ေနာက္ Display ေအာက္ဘက္ရွိ Smileys ဆုိသည့္ေနရာတြင္ Click
တစ္ခ်က္ႏွိပ္လုိက္ပါ။


[center][You must be registered and logged in to see this image.]

[justify]
(၃) Smiley image URL ကုိ ထည့္ေပးရပါမယ္။ Code နဲ႔ (Optional) ထဲတြင္
စာျဖည့္ၿပီး Select လုပ္ေပးပါ။
(၄) ၿပီးေနာက္ Add ေရြးခ်ယ္ click
ႏွိပ္လုိက္ၿပီး Save Settings ျဖင့္သိမ္းဆည္းေပးပါမည္။
(၅) ဒါဆုိရင္
သင့္စိတ္ႀကိဳက္ Emoticon ေတြ ရသြားၿပီေပါ့။


[center](အဆင္ေျပၾကပါေစဗ်ား)
Source :
Code:
 [url=http://kokyawmyintoo.blogspot.com/]http://kokyawmyintoo.blogspot.com[/url]
[/center]
[/justify]
[/center]


Code ခံ၍ ေရးသားေပးပါရန္(ET)

royal mon


MITR New User



blogနဲ့ပတ္သက္ၿပီးအမ်ားၾကီးပညာရသြားပါတယ္ရွင္အဲ့ဒီအတြက္အမ်ားၾကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာက္ထပ္လညး္ေဆြးေႏြးခ်က္ေလးေတြတင္ေပးပါဦးလို့

chan.virus


MITR Reader



MITR Reader
blogနဲ့ပတ္သက္ၿပီးအမ်ားၾကီးပညာရသြားပါတယ္ရွင္အဲ့ဒီအတြက္အမ်ားၾကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာက္ထပ္လညး္ေဆြးေႏြးခ်က္ေလးေတြတင္ေပးပါဦးလို့


ဟုတ္ကဲ့ အလ်ဥ္းသင့္သလို တင္ေပးပါ့မယ္
အခုေတာ့မအားေသးဘူး
ဟဲ

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

 

Free forum | Computers and Internet | Useful tricks and tips, infos | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum