Myanmar IT Resource Forum
Myanmar IT Resource Forum

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

moeset


MITR Reader



MITR Reader
ပထမဆံုး ေရးသားခ်က္ျဖစ္တဲ့အတြက္ နားလည္ခြင့္လႊင့္ေပးၾကပါ။






ေအာက္တြင္ေျပာၾကားမည့္အခ်က္လက္အားလုံးသည္ လြန္ခဲ့ေသာ ၄လ ေလာက္တုန္းကေလွ်ာက္ခဲ့ေသာေက်ာင္းသားတစ္ဦး၏အေတြ
့အၾကံဳျဖစ္ပါသည္။

ေက်ာင္းသားတစ္ဦးသံုးရျခင္းမွာ လုိအပ္ခ်က္မ်ားသည္ ႏွစ္စဥ္ေျပာင္းတတ္ေသာေၾကာင့္ျဖစ္ပါသည္။

student visa ေလွ်ာက္ရင္ အခ်က္(၁၀)ခ်က္နဲ ့ကုိက္ညီရင္ Pre Visa ရပါတယ္။ အဲ့ဒါရေတာ့မွ ေဆးစစ္ရပါတယ္။ အဓိကေတာ့ Australia က

တစ္ျခားႏုိင္ငံေတြထက္ပုိရစ္ပါတယ္ (TV ရွိမရွိ X-ray ရိုက္ရပါတယ္)အဲ့ဒီေဆးစာကုိ သံရံုးကုိျပန္ေပါ့ ျပီးမွ VISA ရပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္ Visa ေလွ်ာက္တုန္းက တစ္ျခားလူေတြ လုိ ျမန္ျမန္မရဘူး Pre Visa မွာလဲၾကာတယ္၊ ေနာက္ေဆးစစ္ရတဲ့ေနရာမွာ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ့ ေဆးအေျဖကုိ Australiaထိပုိ ့
့လုိက္ျပီးမွျပန္လာတာဆုိေတာ့ တစ္ျခားေက်ာင္းသားေတြထက္ေတာ့နဲ နဲ ရွုပ္တယ္ေလ
အခ်က္(၁၀) ခ်က္ထဲမွ အဓိက ေက်ာင္းသားေတြ ျပသာနာတတ္တတ္တဲ့ အခ်က္ျဖစ္တဲ့ Finance အပုိင္းကုိ ေအာက္တြင္ ရွင္းျပထားပါသည္၊



အစဘာစလုပ္ရမလဲဆုိေတာ့ အင္းေက်ာင္းသြားတတ္မွာပဲ ဟုတ္တယ္မလား
ေက်ာင္းစေလွ်ာက္ရမွာေပါ့….



ေက်ာင္းေလွ်ာက္တဲ့ေနရာမွာ


၁။ကိုယ္လိုခ်င္တဲ႕ ကိုယ္တတ္ခ်င္တဲ႕ဘာသာရပ္ကို အရင္ဆံုး ေသေသခ်ာခ်ာ
ေရြးခ်ယ္သင့္ပါတယ္။



၂။ကိုယ္တတ္ခ်င္တဲ့ဘာသာရပ္ရွိေသာ ေက်ာင္းကိုေရြးခ်ယ္ၿပီးလွ်င္
ေက်ာင္းႏွင္႕သက္ဆိုင္ေသာ စည္းမ်ဥ္းစည္းကမ္းမ်ား ေက်ာင္း၀င္ခြင္႕သတ္မွတ္ခ်က္မ်ားကို
ေသေသခ်ာခ်ာဖတ္ရႈသင္႕ပါတယ္။



၃။ေက်ာင္း၀င္ခြင့္သတ္မွတ္ခ်က္မ်ားက ေတာ႕ဘာသာရပ္ေပၚမူတည္ၿပီး
အနိမ္႕အၿမင့္ကြာၿခားပါတယ္။



ဥပမာ။(၁) Bachelor အတန္းသို႕တက္ေရာက္မည္ဆိုပါက IELTS
(International English Language Testing System) အမွတ္ minimum requirements 6.5 သို႕မဟုတ္ 7.0 ရရမည္။



ဥပမာ။(၂) College အတန္းသို႕တက္ေရာက္မည္ဆိုပါက IELTS
(International English Language Testing System) အမွတ္ minimum requirements 5.5 သို႕မဟုတ္
6.0 ရရမည္။



ခၽြင္းခ်က္အေနၿဖင္႕ သတ္မွတ္ထားေသာအမွတ္မၿပည္႕မီပါက EFS(
English for Further Study) course ကို ၁၀ ပတ္အနည္းဆံုးတတ္ေရာက္သင္ၾကားရမည္။



၄။ Student Visa ေလွ်ာက္ရာတြင္အဓိကလိုအပ္ေသာအခ်က္မ်ားမွာ-


(၁) Finance, which has 3 types


-Show Money
,which must have at least 3 months in bank



-Regular
Income(annual income)



-Property
(home,car,….)



For- Show money (ေငြပမာဏသည္ တက္ေရာက္မည့္ႏွစ္အေရအတြက္ကိုလိုက္၍
အနည္းအမ်ားကြဲၿပားသည္။



ဥပမာ။ ေက်ာင္းတက္ႏွစ္၂ႏွစ္တက္ရမည္ဆိုပါက
show money ပမာဏ ၾသစေတးလ်ေဒၚလာေလးေသာင္းခန္႕ ကို သံုးလအနည္းဆံုးဘဏ္တြင္ထားရွိရမည္။



ေက်ာင္းတတ္ႏွစိ္ ၃ႏွစ္ဆုိပါက
show money ပမာဏ ၾသစေတးလ်ေဒၚလာ ေျခာက္ေသာင္းခန္ ့ကုိ သံုးလအနည္းဆံုးဘဏ္တြင္ထားရွိရမည္။



For- Regular Income


ႏွစ္စဥ္ ဝင္ေငြျပသရခ်င္းျဖစ္သည္။
သင္ က ေလးေသာင္းျပရမည္ဆုိပါ က သင့္တုိ ့မိသားစုႏွစ္စဥ္ဝင္ေငြသည္ ၇ေသာင္းနားရွိရမည္။



စာရင္ကုိင္နဲ ့ေဆြးေႏြးႏုိင္ပါသည္။


For- Property


ပုိင္ဆုိင္မူကုိျပရာတြင္ အိမ္၊ကားဖုန္းေျမကြက္ စသည္တုိ
့ကုိျပႏုိင္သည္။






အထက္ပါေျပာခဲ့ေသာ အခ်က္သည္ အေရးၾကီးဆံုးေသာအခ်က္ျဖစ္သည္။

sHa92


Founder



Founder
အခုလို ေရးသားေပးေတာ့ ေအာ္ဇီ မွာ ေက်ာင္းတက္ခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္ ဗဟုသုတ တုိးတာေပါ့ဗ်ာ။
အခုလို မွ်ေ၀ေပးတာ ေက်းဇူးပါ။



Change We Need!
http://www.myanmaritresource.info

moeset


MITR Reader



MITR Reader
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

 

Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum